/ Climasol energietechnieken

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een aantal voordelen: in goed geïsoleerde woningen is er een maximaal rendement, de temperatuur in de kamers kan zeer snel comfortabel aanvoelen, en in vergelijking met klassieke radiatoren oogt het esthetischer omdat er geen zichtbare verwarmingselementen in de ruimte geplaatst worden.
Dit levert bovendien ook meer ruimte op, die anders zou worden ingenomen door radiatoren.

Energiezuinig en de mogelijkheid tot koelen

Vloerverwarming is energiezuiniger dan centrale verwarming met radiatoren en past ook bij vrijwel elk type vloer. Ze kan ook op elk type warmtebron worden aangesloten (warmtepomp, ketel…)

Je kan je woning ook koelen met vloerverwarming door koud in plaats van warm water door te leidingen te laten vloeien. Hierdoor kan je de temperatuur binnenshuis leefbaar houden tijdens de warme zomermaanden. Het effect is niet zo groot als bij airco, maar het is wél een veel stillere koeling, die bovendien niet voor tocht zorgt.

/ Climasol vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp

In nieuwbouwwoningen wordt vloerverwarming geplaatst in combinatie met een warmtepomp, maar ook als je een bestaande woning wil renoveren is vloerverwarming zeker een haalbare optie.

Onze adviseurs en installateurs brengen, in overleg met de klant, de meest geschikte mogelijkheden voor elk project in kaart.

/ Ruim aanbod aan energietechnieken

Andere diensten van Climasol

Centrale verwarming
Warmtepompboilers
Airco's
Sanitair
Hoogrendementsketels
Ventilatie
Warmtepompen